donderdag 3 maart 2011

Hirlijkheden heeft het licht gezien!

En ook op dag 3 van onze vakantie in Finland geen culinaire hoogstandjes. 's Middags scheuren we op sneeuwscooters door de prachtige winterse bossen. Had ik ding 6 tot en met 8 beter bestudeerd, dan hadden jullie nu sensationele beelden bij dit bericht gehad. Daarna even thuis voor een snelle pannenkoek en daarna aan het begin van de avond opnieuw achter het rendier om het Noorderlicht te zoeken. Nu kun je het Noorderlicht helemaal niet op bestelling zien, want je bent afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dit keer had de eigenaar de rendieren en de sleeen aan elkaar gebonden, want hij was veel te bang dat wij zo'n kostbaar dier in het donkere bos zouden laten verdwijnen. Rond een groot kampvuur, gezeten op een rendiervelletje, genoten we dit keer van warm sap en een koekje.

Nadat we diverse keren bij vage lichtgevende wolken al gewezen waren op "the Northern Light" en het mij meer de laserstralen van Bob's Saloon leken of de weerkaatsing van het licht van de kassen in Heerhugowaard, raakten we op een open plek diep in het bos, liggend in de sneeuw, toch onder de indruk van een schitterende voorstelling van Aurora Borealis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten