dinsdag 25 juni 2013

Vers gebak


Het is zover. Alkmaar Centrum is drie weken dicht in verband met een “complete make-over”.

Zaterdagmiddag 22 juni  om 17.00 uur sluit de vestiging voor het publiek en gaat een voor deze klus samengestelde ploeg van collega’s (en een dochter) aan de gang om alle apparatuur los te koppelen en naar een veilige plek te verhuizen. Op zondag getuigen de vele doorgeknipte tiewraps van deze noeste arbeid.

Op zondag beginnen we met koffie en courgettecake van Ingena. Mogelijk volgens dit recept. Extra calorieën zijn voor dit soort klussen namelijk supernoodzakelijk. Daarna worden al wat kasten uitgeruimd en met name het middengedeelte van de bibliotheek, de toekomstige catwalk, vrijgemaakt. Zoveel mogelijk meubilair wordt hergebruikt: of in Alkmaar Centrum of in een van de andere vestigingen van Kennemerwaard.

Maandagochtend om 7.00 uur wordt de bibliotheek overgenomen door mannen uit het hele land. Monteurs, elektriciens, aannemers, betonboorders, vloerenleggers, bouwbegeleider maken met elkaar en met ons kennis tijdens de koffie en gaan aan de gang. Aan het begin van de middag is de nette bibliotheek van vorige week op beide etages één grote werkruimte. Alles wordt gefilmd zodat iedereen dit met de bibliotheek kan meebeleven.

Intussen is een club collega’s onder strenge regie van Sanneke begonnen met het uitruimen van de kasten en het vullen en verplaatsen van alle roldo’s. Mede dankzij al het meegebrachte en vaak zelfgebakken lekkers loopt dit werk sneller dan verwacht. Heel Holland Bakt is hier doorontwikkeld tot BBB (Bakkende BiebBabes).
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten