maandag 31 januari 2011

Plaatjes vullen geen gaatjes: ding 6 en 7 Flickr

De vorige cursus 23 dingen ben ik hier blijven hangen en dat is geen toeval. Ik heb niet zoveel met foto's en fotograferen. Ik heb zelfs eens overenthousiast alle babyfoto's van mijn zoon van de computer gegooid (en zelfs bevestigd). Au.

Ben ook al 2 x enthousiast met een digitaal foto-album begonnen, maar vind het toch wel heel veel tijd kosten.

Serieus heb ik nagedacht over nut en noodzaak van Flickr voor de bibliotheek, maar verder dan illustraties bij werkstukken kwam ik niet. Je zou natuurlijk een rondleiding door de bibliotheek via foto's kunnen doen, maar ik laat de mensen de bibliotheek liever ervaren. Misschien een bezoek voorbereiden d.m.v. foto's? Iets uitleggen? Of Flickr gebruiken om foto's van bibliotheekactiviteiten te verspreiden? Hoe zit het dan met privacy van gefotografeerde personen?

Ik zal zo eens spieken bij de collega's welke toepassingen zij zien voor dit fenomeen.
Uiteindelijk ben ik maar een culinair voorproefje op onze reis naar Finland via Flickr gaan zoeken: een foto van Rendier met eieren. Ik heb de URL geupload, maar kreeg geen plaatje. Daar ik dit gerecht jullie niet wil onthouden, heb ik de foto nu maar gekopieerd en ingevoegd. Helaas werd dat een heel klein hapje.

vrijdag 21 januari 2011

Nieuw jaar, nieuw menu.

De kans gekregen om me bij de nieuwe groep 23 dingers aan te sluiten.

Ik kwam namelijk het vorig seizoen niet verder dan ding 8 :(
O.a. doordat ik me liet verleiden me op allerlei interessante blogs te abonneren.
Het deed me een beetje denken aan de begintijd van Internet, wanneer je ook avonden lang van het ene onderwerp naar het andere surfde, vol verbazing over alles wat je tegenkwam op dat grote wereldwijde web.Ook nu lees ik de meest interessante dingen, klik door op allerlei links, bekijk filmpjes en vraag me daarna vertwijfeld af hoe ik daar toch een beetje structuur in moet krijgen?
Of moet ik dat misschien wel helemaal niet willen?

Soms is het heerlijk om volgens menu te eten waarbij de gangen precies op elkaar afgestemd zijn, maar het kan ook fantastisch zijn om allemaal verschillende hapjes te proeven en te genieten van al die verschillende smaken.
Kortom "mededingers" laten we ons laven aan alles wat deze cursus biedt. Wie weet waarmee we onze klanten daarna kunnen verleiden.